Elkær Maskiner producerer hovedsageligt hegnsklippere og udstyr til frugtavlere, anlægsgartnere og landbruget, men vi løser også gerne specialopgaver med ombygning af eksisterende redskaber, eller udvikling af nye maskiner, så de får ny funktionalitet eller lever op til gældende regler om sikkerhed. Har du brug brug for assistance til ombygning af en maskine eller andet udstyr, kan vi være behjælpelige med processen fra A-Z. Kontakt os gerne for et uforpligtende tilbud. Vi sørger for at få undersøgt, hvilke ændringer der kræves i forhold til gældene lovgivning og vi sikrer, at disse ændringer udføres på en professionel måde. Vi udfærdiger brugsanvisning og dokumentation og udfører evt. belastnings- og stabilitetsprøver. Kontakt os gerne for et uforpligtende tilbud.

 

 

special maskine 1

 

For år siden indledte vi et samarbejde med Center for Skov & Landbrug ved Københavns Universitet. Projektet ledte os til denne modificerede udgave af vores HK Ex redskabsarm, som nu kunne anvendes inden for pyntegrøntindustrien. Redskasbarmen er udstyret med ny styring, og den egner sig nu til nedskæring af højtsiddene pyntegrønt på graner. Redskasbarmen kan dog også anvendes til andre formål, hvor man har behov for stor arbejdshøjde og fleksibilitet.

 
Til produktion af pyntegrønt: Sav med Ø1200mm klinge, monteret på en 180° drejbar teleskoparm med en arbejdshøjde på 10,5 meter.     divider shadow  
       
special maskine 2  

Denne personlist er udviklet til plantagedrift. Liften blev udviklet til en planteskole med speciale i træer, og der var behov for at optimeret, så den levede op til gældende regler. Vores ingeniør udfærdigede tegningerne og den nødvendige dokumentation for at få liften godkendt til brug i plantagen. Her går kravet om funktionalitet hånd i hånd med sikkerhedskravene fra Maskindirektivet. 

 

Modificeret KL600 personlift, udviklet til planteskole med speciale i træer.      divider shadow  
       
special maskine 3  

Solbærhøsteren er endnu et eksempel på en af vore specialløsninger. Høsteren er en New Holland som er produceret med henblik på at høste vin. Progressive solbærdyrkere i Danmark blev opmærksom på maskinen, og kunne se muligheder for effektivisering af driften, men manglede tilpasningen til præcis deres formål. Solbærene er i dette tilfælde mere sarte end vindruer, og derfor udviklede vi en mere nænsom metode til at få buskene ind i høsteren. Resultaet blev disse spyd, der sikrer fremføringen, uden at buskene lider skade.

 

Spyd til montering på vinhøstere, så de nu også kan anvendes i f.eks. solbærplantager.     divider shadow